NHG taxatie

De Nationale Hypotheek garantie (NHG) is een garantiefonds dat beschikbaar wordt gesteld door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) aan de

NHG taxatie

NHG taxatie

geldverstrekker. De geldverstrekker heeft hierdoor meer zekerheid over de terugbetaling van de hypotheek en in ruil daarvoor rekent de geldverstrekker een lagere hypotheekrente.

Het WEW is een stichting die in 1995 is opgericht door, en tevens onder toezicht staat van, het Ministerie van VROM en de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Het WEW heeft als doel het bevorderen van het eigenwoningbezit.

De in juli 2009 verhoogde kostengrens van € 265.000 naar € 350.000 is per 1 juli 2012 verlaagd naar € 320.000 en dit jaar per 1 juli 2013 naar € 290.000. Momenteel is de NHG grens € 265.000,- en vanaf 1 juli 2015 zal deze € 245.000,- zijn.

Voorwaarden NHG taxatie

  • de verwervingskosten bedragen nu maximaal € 245.000 (per 1 juli 2015)
  • de woning moet het hoofdverblijf van de hypotheekgever zijn
  • het toetsinkomen van hypotheekgever moet voldoende zijn
  • kredietwaardigheid van hypotheekgever wordt getoetst bij BKR
  • het aflossingsvrije deel van de lening mag niet meer dan 50% bedragen
  • een taxatierapport van de bestaande woning

Voor de uitgebreide voorwaarden verwijzen wij u graag naar www.nhg.nl

De NHG taxatie

De NHG stelt strenge eisen aan het taxatierapport en kan alleen worden uitgevoerd door een erkend taxateur die aangesloten is bij een gecertificeerd validatie-instituut.

Van Welzenes Makelaardij & Taxaties is als NVM makelaar aangesloten bij het NWWI en voldoet hiermee aan de eisen voor een NHG taxatie.

Naast de strenge eisen van het taxatierapport is het goed om te weten dat het taxatierapport niet ouder dan 6 maanden mag zijn voor het passeren van de hypotheekakte bij de notaris. Ook is het van belang om te weten dat woningen gebouwd voor 1940 altijd een bouwkundige keuring nodig hebben voor het aanvragen van NHG.

Nationale Hypotheekgarantie (NHG)/NWWI taxatierapport nodig? Een woningtaxatie aanvraag doet u eenvoudig via ons aanvraagformulier. Wij zullen dan dezelfde dag nog contact met u opnemen.

Heeft u een woningtaxatie in Utrecht nodig voor uw financiering met NHG? Kijk op onze tarieven pagina voor onze scherpe prijzen of vraag direct een woningtaxatie voor uw woning in Utrecht.