NWWI taxatie

Een NWWI taxatie wordt door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) gevalideerd, hierdoor staat een NWWI taxatie voor een betrouwbare waardebepaling van uw woning. Het NWWI valideert taxatierapporten van woningen volgens strenge uniforme richtlijnen welke nauwlettend in de gaten worden gehouden door het NWWI.

Elk NWWI taxatierapport wordt dus door het NWWI gevalideerd om zo aan de strenge eisen van geldverstrekkers en intermediairs te kunnen voldoen. Hierdoor bent u gegarandeerd van een heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxatie.

De afgelopen jaren is de vastgoedmarkt erg onderhevig aan veranderende marktomstandigheden. Hierdoor wordt het vaststellen van een waardebepaling steeds gecompliceerder voor de taxateur, met als gevolg dat woningen in veel gevallen te hoog worden getaxeerd. Naast de landelijke waardevermindering krijgt de verkoper ook te maken met een grotere restschuld bij gedwongen verkoop doordat taxateurs te hoog waarderen.

Het NWWI is een onafhankelijke organisatie op het gebied van woningtaxaties. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen van het NWWI voldoen kunnen zich aansluiten bij het NWWI. Naast de kwaliteitseisen van het NWWI wordt de taxateur verplicht elk jaar op zijn deskundigheid getoetst door permanente bijscholing.

Door elk taxatierapport te valideren en door hun onafhankelijke positie, wil het NWWI meer helderheid krijgen in de waardebepalingen van woningen.

Van Welzenes Makelaardij & Taxaties is aangesloten bij het NWWI waardoor onze taxatierapporten door alle (hypotheek) geldverstrekkers en de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) worden worden geaccepteerd.

Heeft u een NWWI taxatie nodig? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.